Играјте паметно кога купувате билети за лотарија

Дали сакате да започнете да играте лотарија, но сакате да ги зголемите вашите шанси за победа? Па, несреќна работа е што не постои загарантиран начин да се осигурате дека ќе освоите повеќе, но има неколку работи што би можеле да ги направите за да ги зголемите вашите шанси. Започнува со играње на неколку различни типови игри, а завршува со обид за среќа со различни типови броеви. Пред да го знаете тоа, всушност би можеле да имате многу подобри шанси и да започнете почесто да добивате дури и од помали награди.

Играње нови игри

Една од најдобрите работи што можете да направите за да ги зголемите вашите шанси за победа на лотаријата е да играте повеќе видови на игри. Немојте само да ја играте истата стара игра ден за ден и да се надевате дека ќе ја погодите голема. Наместо тоа, започнете да гледате во некои други опции што се таму. Сакате да освоите добра награда, нели? Па, игрите што ги играте цело време нема да ви дадат најдобри шанси. Дефинитивно може да се подобриш.

Ако купите билет за онлајн игра, како што се преку RedFoxLotto.com, ќе можете да проверите уште многу игри. Она што е супер за тоа е што можете да ги проверите сите различни коефициенти и различните стапки на победи што се достапни од овие игри. Некои од нив, од различни земји, навистина ќе имаат подобри шанси отколку што ќе ги најдете од игри што веројатно имате тенденција да ги играте во вашиот роден град. Тоа е доволна причина да се најде за нешто ново веќе.

Играјте повеќе, освои повеќе Како успешно да ја играте

Се разбира, само чинот на играње неколку дополнителни игри ќе ја зголеми вашата шанса да освоите нешто. Значи, ако имате одиграно само еден натпревар, имате многу мали шанси да заработите награда. Но, кога играте дополнителна игра, всушност ги зголемувате шансите нешто да освоите. На крајот на краиштата, сега имате два билети што ви даваат иста шанса на секој од нив (или слично во повеќето случаи). Значи, ако вашите шанси за победа на првиот билет беа 1 во милион и сега имате 2 билети имате 2 1 на милион снимки за победа (што не е исто како да имате 2 шанси во милион затоа што играте различни игри).

Ако ги собереш тие билети и започнете да играте дополнителни игри и започнете да ги проширувате своите можности за нешто ново, ќе ги зголемите вашите шанси уште повеќе. Haveе имате шанса дури и да освојувате најмали награди на секоја од тие игри и дека дефинитивно ќе направите разлика, зарем не мислите? Значи, ако сте заинтересирани да ги зголемите вашите шанси да може да играте уште неколку игри, само осигурете се дека не сте замотани во играње многу игри, што може да стане проблем.

Користете лесен избор

Некои луѓе мислат дека изборот на нивните сопствени броеви е начинот да се оди. Тие се чувствуваат како тие да им ги дадат најдобрите шанси да заработат нешто. За жал, истражувањето се чини дека укажува на тоа дека доаѓаат најдобрите шанси ако навистина земете лесен избор. Овој број случајно се генерира од машина и во големата шема на нештата, постои поголема шанса тие бројки да се погоди, тогаш има дека специфичните броеви што ги избравте ќе ги погодиме.

Тоа не значи дека не можете да изберете ваши броеви. Исто така, не значи дека вашите броеви се загарантирани никогаш да не се појават. Проблемот е во тоа што шансите се многу пониски што ќе ја одберете точната низа на специфични броеви што ќе се појават. Дефинитивно, тоа ќе биде дури и помалку шанса од една во милион. Значи, ако сакате да ги зголемите вашите шанси, одете напред и изберете лесен избор. Имате добри шанси да соберете барем неколку броеви и тоа би можело да ве освои нешто, дури и ако всушност не го освоите џекпотот.

Работа со група

Друг начин да ги зголемите вашите шанси е да купите повеќе билети (што ги споменавме), но за да го направите тоа без да потрошите богатство, всушност можете да се вклучите во група. Кога купувате поголем број на билети во една игра, ќе ги зголемите вашите шанси за победа во таа игра (се додека вашите билети се различни комбинации). Значи, ако имате 100 билети во игра, би можеле да имате 100 во милион шанси за победа (ако шансите се обично 1 на милион). Ова дефинитивно ќе ги зголеми вашите шанси.

Сега, со овие типови групи ќе треба да ги поделите добивките доколку сакате да ги погодите големи, што значи дека исплатата што ќе ја добиете ќе биде помала, но нема да морате да се грижите за остатокот од коефициентот. Вие ќе можете да ги искористат предностите на поголемиот број билети што сите заедно можете да ги купите. Потоа, ќе сакате да ги искористат предностите да купувате лесни избор наместо да им дозволите на сите да ги изберат своите броеви што сакаат. Ова го прави уште поверојатно дека некој од вашите броеви ќе се појави.

Без разлика што правите, постојат начини на кои можете да започнете да ги зголемувате шансите за лотарија. Постојат и начини на кои би можеле да им наштетите на вашите шанси. Затоа, проверете дали внимавате на сè што се случува и бидете сигурни дека ги испробувате овие различни чекори. Можеби ќе бидете изненадени колку би можеле да ги подобрите вашите шанси. Никогаш нема да има гаранција за победа повеќе, но апсолутно можете да направите голема разлика. Па, зошто не би сакал да сториш сé што можеш за да направиш шанси да добиеш награда (дури и ако е мал) малку поголем?