Повеќе лотарии, подобри шанси

Дали сте ги гледале различните меѓународни игри на лотарија и сега не сте сигурни која игра треба да ја играте сами? Toе разговараме за игри на лотарија кои имаат најголеми награди и некои од најдобрите коефициенти и ние ќе објасниме зошто треба да ги проверите сами. Може дури и да ве изненадите што би можеле да победите ако започнете да ги играте овие игри (или можеби веќе ги играте овие игри). Значи, да разгледаме подетално.

Каде можете да купите?

Пред да се навлеземе во она што е најдоброто од најдобрите игри на лотарија, да ги разгледаме само каде ќе можете да ги собереш своите билети. Ако сте ги собрале во локална продавница за аголи што е супер, но тоа ќе работи само за игрите во кои учествува вашата земја. Што е со игри што се од други земји? Ова е местото каде што ви треба интернет-услуга и оној што го знаеме што треба да го гледате е RedFoxLotto.com. Тука ќе најдете најширок спектар на билети и сите опции што дефинитивно ги сакате.

ЕвромилиониКоја меѓународна лотарија

Кога станува збор за играње лотарија преку Интернет, сакате најдобри шанси да ги добиете и ќе добиете нешто добро на EuroMillions. Шансите тука се всушност 1 од 13 за освојување на која било награда, и тоа дефинитивно ќе биде добар почеток, зарем не мислите? Но, она што навистина го надминува овој пат да биде еден од најдобрите е тој факт дека имате најдобри шанси да го освоите џекпотот. Ако можете да освоите неколку долари би било супер, но ако можете да освоите милиони? Ова е она што навистина сте после, нели?

Шансите со EuroMillions се всушност 1: 139.838.160, што е вкупниот број на комбинации помеѓу сите броеви што се способни да се репродуцираат. Сега, тоа не го прави најдобриот коефициент што ќе го најдете, но кога ќе додадете фактот дека можете да освоите и до 190 милиони евра ако џекпотот оди на вистински начин … тоа е дефинитивно нешто што сакате да го земете одблизу погледни, нели? Кој не би сакал добра шанса на џекпот што ќе биде доста голем? Но, што ако сакате подобри шанси?

ЕвроЈакпот

EuroJackpot ви дава уште подобри шанси од EuroMillions. Со оваа игра имате шанса 1: 95.344,200 да го освоите џекпотот, што го намалува вкупниот базен не баш на половина. Но, тоа дефинитивно ќе биде подобра шанса, нели? Сега, кога станува збор за вашите шанси да освоите вкупна награда, ќе изгубите малку. Со оваа игра, всушност имате шанса 1 од 26 да освоите нешто. Ова значи дека ако сте заинтересирани да одите само за џекпотот, вие сте на подобро место да победите овде. Ако воопшто сакате да освоите нешто … можеби ќе сакате да барате некаде на друго место.

Сега, најголемиот џекпот што ќе го освоиш тука е малку помал од џекпотот што би го добил и со некои други опции. Тука, најголемиот џекпот кој е снимен е всушност 90 €. Ова е помалку од половина од она што потенцијално би можеле да го освоите со ЕвроМилионите. Но, ако некој ќе ви даде неколку милиони долари, што дефинитивно ќе вреди во секој случај, нели? Со оваа игра ќе ги зголемите вашите шанси и ќе го намалите исплатата (што генерално вака ќе одат овие видови на работи).

СуперЕналотото

Засновано на Италија, оваа игра е друга која е доста популарна поради некои од големите награди што ги има освоено во минатото. Всушност, СуперЕналотото имаше награда дури 201,4 милиони евра. Тоа е поголемо од другите и за кои разговаравме и дефинитивно е причината што можеби гледате поблизу во подигање на билет. На крајот на краиштата, некој ќе посака шанса во тој вид пари, нели? Сакате да бидете сигурни дека можете да влезете со навистина големи награди?

За жал, оваа игра започнува да оди во удолнина кога ќе почнеме да ги гледаме шансите. Шансите за победа на СуперЕналотото се всушност најниски од сите игри што би можеле да ги играте низ целиот свет. Шансите се на 1: 622.614.630. Ова дефинитивно нема да ви даде добар удар, бидејќи шансите да освоите нешто е само 1 во 314, тоа дефинитивно нема да биде добра опција. Се разбира, ако барате шанса (какви било шанси) да ја освоите најголемата можна награда, тогаш ова може да биде оној што сакате да го разгледате одблизу.

Мега Милиони и Пауербол

Не можеме да ги гледаме највисоките победи и најдобрите џекпот, а не да ги гледаме овие две. Со обајцата имате шанса да освоите над милијарда долари (ако џекпотот се искачи како што имаат во минатото). Имате и некои од најниските шанси. Всушност, Мега Милиони и Пауербол имаат втор и трет најнизок коефициент на џекпот, по СуперЕналоото. Еве, вашите шанси се 1: 302.575.350 за Мега и 1: 292,201,338 за Powerball. Но, ако сакате да освоите се што е можно, Мега Милиони ви даваат шанси од 1 во 24 и Пауербол од 1 во 24,8.

Ако сакате да играте лотарија и да заработите пари, можеби ќе сакате да погледнете поблизу на секоја од овие игри. Можеби ќе бидете изненадени од шансите и никогаш не знаете што би можеле да победите. Да не спомнувам дека имате шанси во некои навистина одлични Джакпот и тоа е дел од поентата, нели? Сакате шанса да освоите нешто одлично и да се забавувате со целата работа. Но, сè што е потребно е да купите билет. И, секако, ќе треба да знаете од каде ќе го добиете тој билет